Åpen linje fra dommer Njaal Sæveraas til Advokatfirmaet Brækhus Dege?

4. juni 2009

Fortsettelse saksforberedelser.

skjermbilde-2016-11-18-kl-19-21-33

Advokatfirmaet Brækhus Dege dømt for brudd på advokatregler.
https://www.dn.no/nyheter/finans/2015/07/10/2145/Jus/advokater-m-punge-ut

skjermbilde-2016-11-18-kl-19-24-14

Sett i lys av telefonsamtalen tingrettsdommer Njaal Sæveraas hadde med meg 15. mai 2009, der han tilsynelatende varmt taler for stansing i seks måneder, eventuelt to år, er kjennelsen av 4. juni 2009 i saksøkte skadevoldsmillionær N.N.s favør overraskende. For det er jo som kjent dommeren som har det avgjørende ordet..

https://livserinehelgesen.wordpress.com/2015/01/01/tingrettsdommer-saeveraas-ringer-meg-etter-planmotet/

Sæveraas nekter stansing.

Det er tilsynelatende viktigere for tingrettsdommer Njaal Sæveraas å ta hensyn til «behovet for hurtig, forsvarlig og kostnadseffektiv behandling» (i hvert fall i akkurat denne saken med skadevoldsmillionæren, venn og forretningspartner av advokat Øystein Andreas Sverre, nabo og omgangsvenn) – og kravet om hovedforhandling innen seks måneder – enn å følge opp hensikten med dommergjerningen, slik sorenskriver Geir Engebretsens beskrivelse av den, 04.10.13 i NRK Dagsnytt 18: «Dommerne skal være ekspert på å gjennomføre behandlingen, få belyst saken på en ordentlig måte, stille spørsmål, være årvåken til at faktum kommer ordentlig frem, og vurdere bevisene

Ifølge den erfarne Advokat Edmund Asbøll  15.11.07:
«Foreldelse er som å selge strikk i metervis, fordi det er en treårsfrist som er poenget. Det er skjønnsmessig når den begynner å løpe. Den begynner å løpe fra det tidspunket hvor vedkommende har nødvendig kunnskap om skaden og den ansvarlige. Så det ser ikke jeg som noe problem.»

Tingrettsdommer Njaal veraas lot seg – igjen – diktere av sin nabo og omgangsvenn, saksøktes kompis, forretningspartner og prosessfullmektig, ansvarlig advokat Øystein A. Sverre i Advokatfirmaet Brækhus Dege.

Samme dag, 04.06.09 har advokatfullmektig Lindstrøm i Advokatfirmaet Brækhus Dege en 0.25 times telefonsamtale med sin klient, saksøkte skadevoldsmillionær N.N….

I løpet av de sedvanlige 4 minutter til kr. 325 eks mva kunne advokatfullmektig Marcus Lindstrøm entusiastisk fortelle saksøkte skadevolder N.N. at dommeren hadde avsagt kjennelse i  N.N.s favør…

Noen i Oslo tingrett hadde allerede orientert advokatfullmektig Lindstrøm om tingrettsdommer Sæveraas kjennelse av samme dag. Derfor finner Lindstrøm ifølge timelisten, det nødendig å informere sin klient, saksøkte N.N.
Se timelisten nederst.

Min prosessfullmektig, advokat Espen Seeberg i Advokatfirma Pedersen, Reier & co ANS mottok kjennelsen først 8. juni 2009, jf stempelet. Intet tyder på at Seeberg er blitt orientert av Oslo tingrett før dette. Heller ikke har Seeberg kontaktet tingretten for å forhøre seg om saken vedrørende stansing eller annet….

IMG_20150116_0003

I flere episoder, jf telefonsamtalen fra saksøktes prosessfullmektig 12. og 15. mai 2009,  virker det som om Oslo tingrett ved tingrettsdommer Njaal æveraas har en mer eller mindre åpen og direkte linje til og med advokatfirma Brækhus Dege…. som representerer saksøkt skadevoldsmillionær.

IMG_20150119_0004

Fortsettelse følger.

Reklamer

2 thoughts on “Åpen linje fra dommer Njaal Sæveraas til Advokatfirmaet Brækhus Dege?

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s